Dit is dé app die jou helpt bij het maken van een duurzamere keuze

16-09-2021

De maand september staat bij de Friese Voetafdruk volledig in het teken van duurzame kleding. Waar het voorheen normaal was om twee kledingcollecties per jaar te hebben, produceren fast-fashionketens tegenwoordig soms wel vijftig collecties per jaar. Dit ten koste van het milieu. Gelukkig zijn er alternatieven! De gehele maand september lees je elke week twee artikelen met tips hoe jij hier het verschil in kan maken. Vandaag lees je wat een goede app is om je op weg te helpen bij het maken van een duurzamere keuze. 

Bepalen of een kledingstuk duurzaam geproduceerd is of niet, is nog niet zo makkelijk. Waar je in de supermarkt fluitend langs kaartjes loopt die netjes aangeven dat het product biologisch is, is dit bij kleding niet altijd het geval. En bovendien: wanneer dit wel wordt aangegeven, hoe duurzaam is dat kledingstuk dan écht? Wat maakt het duurzaam? Soms kan je door de bomen het bos niet zien en dat is heel begrijpelijk. Gelukkig is er een app die voor jou al het harde werk al heeft gedaan, namelijk Good on You.

Good on You

Good on You is wereldwijd de grootste app die voor jou inzichtelijk maakt welke kledingmerken wel duurzaam produceren en welke niet. Ook merken die er wel mee bezig zijn, maar nog niet helemaal het label duurzaam kunnen krijgen, kun je op Good on You vinden. De app werkt met een overzichtelijk vijfsterrensysteem. Hoe meer sterren, hoe verantwoorder een label is. Zo kun je bijna in één oogopslag zien of jouw lievelingsmerk goed bezig is of niet. Deze score wordt bepaald door werkomstandigheden, milieu, dierenwelzijn en transparantie. Bij elk merk kun je ook de onderbouwing van deze score bekijken.

Soms kan het ontzettend jammer zijn als je erachter komt dat het merk dat jij het liefst draagt eigenlijk niet zo goed bezig is. Ook daar heeft Good on You iets op gevonden, bij vele merken met een lage score krijg je namelijk een suggestie te zien voor een soortgelijk, duurzamer alternatief. Zo kun je toch nog stralen in mooie kleding.

Meer weten over Good on You? Bekijk dan de website!

 

 

Ontvang ook onze nieuwsbrief!

 

Ook op de hoogte blijven van al het nieuws op het gebied van de Friese Voetafdruk? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan tips, nieuwtjes en speciale voordelen voor abonnees. 

Voetafdrukscan

Doe de test

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven.