Hoe groot is jouw voetafdruk? Doe mee en maak kans op een circulaire prijzenpakket!

Het is de week van de Circulaire Economie! Een week die in het teken staat van allerlei circulaire activiteiten. Zo organiseren wij a.s. vrijdag een webinar circulair koken, heb jij je al kosteloos aangemeld? Deze week is ook een uitstekend moment om je voetafdruk te meten! Met onze test kom jij erachter hoe groot jouw voetafdruk op aarde is en hoeveel ‘aardes’ jij nodig hebt. De test is geheel kosteloos, bovendien maak je met de onderstaande link deze week kans op een circulair prijzenpakket!

De voetafdruk:
Het begrip ‘ecologische voetafdruk’ bestaat al ruim 25 jaar en werd geïntroduceerd aan de Canadese Universiteit van British Colombia door Mathis Wackernagel. De ecologische voetafdruk wordt bepaald aan de hand van het oppervlak (in hectares) aan biologisch productieve grond dat nodig is om te voorzien in de leefstijl van mensen.

Iedereen heeft een stukje van de aarde nodig om van te leven. Dit stukje is nodig om bijvoorbeeld je voedsel te verbouwen, je huis te verwarmen, je afval te laten verwerken, je kleding te produceren of naar je werk te reizen. Voor elke mens op aarde is 1,63 hectare beschikbaar oftewel 2,5 voetbalvelden (bron: meest recente cijfers – 2016 – van het Global Footprint Network). De Nederlandse voetafdruk is bijna 5 hectare per persoon: 4,9 hectare oftewel ruim 8 voetbalvelden groot.

Ontvang ook onze nieuwsbrief!

 

Ook op de hoogte blijven van al het nieuws op het gebied van de Friese Voetafdruk? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan tips, nieuwtjes en speciale voordelen voor abonnees. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven.