Leuke activiteiten voor de kerstvakantie

Leuke activiteiten voor de kerstvakantie

Eindelijk kerstvakantie en dan? Wat ga je doen? Wat kan wel? Lees onze tips.

  1. Ga heerlijke knutselen, wees creatief en maak een mooie kerstkaart of kerstbal om gezellig uit te delen.
  2. Lekker met een boek op de bank, voor de haard of tegen de kachel.

Lees hier nog meer creatieve tips:

https://www.kidsproof.nl/arnhem/blog/10-x-kerst-knutsel-ideeen-om-zelf-te-maken-arnhem

https://www.buitenlevengevoel.nl/knutselen-met-kerst/

Onze leestips:

  • Mijn plant journaal. Houd je eigen groene dagboek bij van Margo Togni

Een creatief groen- boek. Leuke originele opdrachten, voor iedereen wat wils. Ook leuk om te doen in tijden van corona. Het formaat is handzaam, mooi met leeslint en stevig papier. Een aanrader voor iedereen en zeker om cadeau te geven!’

  • Vloeiend landschap. Over de toekomst van het Friese landschap van Peter de Ruyter.

In Nederland is er een groeiend onbehagen over de kwaliteit van het landschap. Dit geldt ook voor Friesland, volgens velen de mooiste provincie. De diversiteit en schoonheid van het Friese landschap brokkelt zienderogen af. 

  • Eiland blues. Overleven op 60 Noorderbreedte van Anneke de Bundel en Nicole Franken

Eilandgemeenschappen op 60° NB hebben veel gemeen: ze worden omringd door duizelingwekkende schoonheid, kennen nog een traditionele cultuur, maar kampen ook met leegloop en uitzichtloosheid. Dit boek is een prachtige ode aan die paradoxale wereld. Voor iedereen die van reizen, fotografie en mensen houdt.

  1. Geniet, ontdek en ervaar de prachtige natuur.

 

Natuurtips:

De planetariumshow:

UITNODIGING PLANETARIUMSHOW

VLIEG MEE 0VER DE WADDEN TUSSEN DE NACHTWACHT VAN REMBRANDT

Wil jij met beide benen op de grond staan en toch door de ruimte zweven? Sluit dan aan op de kortste dag van het jaar, maandag 21 december, om 20.30-21.30 uur bij de Planetariumshow ‘Nacht van het Wad’.

Live vanuit Theaterkerk Nes, tussen de expositie Nachtwacht360, gaat wetenschapsjournalist Govert Schilling je meenemen in de duisternis van de Wadden en vertelt waarom donkerte zo belangrijk is voor mens en dier. Ook beschrijft hij hoeveel invloed licht heeft op de belevenis van onze sterrenhemel.

Vanaf je bank vlieg je door de ruimte over de Wadden en ervaar je hoe donker het daar nog echt kan zijn! En dat niet alleen, tijdens de show vertellen we meer over wat Nacht van het Wad voor leuks gaat brengen. Én maken we de prijsvraag bekend waarmee je kans maakt op een overnachting in het Waddengebied of 1 van de 3 Waka Waka solar zaklampen gesigneerd door Govert Schilling. Ben je er ook bij? Volg de show via www.nachtvanhetwad.nl of onze social media kanalen.

Meer informatie vind je hier: http://nachtvanhetwad.nl/#Webinar

Ontvang ook onze nieuwsbrief!

 

Ook op de hoogte blijven van al het nieuws op het gebied van de Friese Voetafdruk? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan tips, nieuwtjes en speciale voordelen voor abonnees. 

Voetafdrukscan

Doe de test

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven.