Hoe groot is jouw voetafdruk?

26-06-2020

“Ook Foppe de Haan wil minder voetbalvelden!”.  Deze insteek trok volop de aandacht van de media op 18 juni tijdens de lancering van onze campagne De Friese Voetafdruk. Het was een prachtig gebeuren. SC Cambuur en SC Heerenveen stonden op het veld van GAVC in Grou gebroederlijk naast elkaar en gedeputeerde Sander de Rouwe hield een bevlogen toespraak. Met de humoristische insteek ‘Wij willen minder voetbalvelden’ vraagt de campagne  aandacht voor een belangrijk onderwerp: de te grote ecologische voetafdruk.

Iedereen heeft een stukje aarde nodig om van te leven. Beschikbaar is 1,6 hectare, we gebruiken in Nederland echter bijna 5 hectare. Dat staat voor 8 voetbalvelden. De aarde wordt in een hoog tempo opgemaakt. Maar, we kunnen dit veranderen! En dat is nog leuk, lekker, gezellig en goed voor jezelf, de natuur, de portemonnee en de lokale economie ook. De campagne loopt t/m november  en geeft naast inzicht in de eigen voetafdruk ook inspiratie, acties, tips en leuke activiteiten voor een duurzamere levensstijl. Iedereen kan meedoen. Ga naar naar www.friesevoetafdruk.nl

De Campagne de Friese Voetafdruk is een initiatief van de Friese Milieu Federatie en wordt gesteund door o.a. Grou2030, Business Club Grou, Grou Breed, Kringloopwinkel Grou, Pleatslik Belang Grou, Voetbalclub G.A.V.C., Provincie Fryslân, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Weststellingwerf, Gemeente Opsterland, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland, SC Cambuur, SC Heerenveen, Freonen fan Fossylfrij Fryslân, Merk Fryslân en Circulair Friesland.

Verslag Omrop Fryslân:

Fotoverslag:

Ontvang ook onze nieuwsbrief!

 

Ook op de hoogte blijven van al het nieuws op het gebied van de Friese Voetafdruk? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan tips, nieuwtjes en speciale voordelen voor abonnees. 

Voetafdrukscan

Doe de test